Els darrers mapes de predicció meteorològica continuen apuntant la possibilitat que es formi un cicló mediterrani la matinada de dimarts, però la probabilitat es desplaça cap a les illes Balears. Si es forma el “medicane” (que tampoc no és segur), sembla que ho faria cap al golf de València, un lloc on podria agafar força gràcies a la temperatura de l’aigua del mar, que encara supera els 26ºC. [Mapa: Meteociel.fr]

Si es confirma la gènesi d’aquest cicló, un fet encara no gaire clar, els models meteorològics avui apunten que seria més probable que la seva trajectòria seguís el nord de l’arxipèlag balear, una mica més al sud del que ahir indicaven. En tot cas, es tracta d’un centre d’acció de trajectòria erràtica i que, de formar-se, caldrà seguir-ne atentament l’evolució.

Encara no es pot descartar que pugui afectar la costa barcelonina, però la probabilitat avui ha baixat en favor de les illes Balears i, potser, Tarragona. Però cal seguir atentament el transcurs de les propers 24-30 hores per confirmar la seva gènesi. Amb els mapes actuals, a Barcelona tindríem sobretot vent fort a la costa i mar molt alterada. En canvi, la possibilitat de pluges fortes baixa una mica.

De moment, el Meteocat i l’Aemet ja han activat avisos de situació meteorològica de perill per demà dilluns per intensitat i acumulació de pluja a les comarques de Tarragona, Castelló, València i les illes Balears.