GUILLEM ROMA "Avui és el dia important, avui és el correfoc de la Mercè. Ara la tabalada ha estat facilet, lo complicat és el correfoc, perquè és un correfoc amb més de cent mil persones, turistes que no saben ben bé de què va la cosa i és complicat. De vegades t'has d'obrir pas a cops de colze i tot si vols tirar endavant." ISAAC IMBERT "Nosaltres estem començant i així agafem idees a veure què fem, quins grups hi ha, quin és el nivell de Barcelona, que és un nivell bastant alt i llavors d'aquí començar. I l'any que ve tornar-hi."

A les 18.30 h ha començat el correfoc infantil a la via Laietana. Es tracta d’una cercavila de 25 colles infantils amb una pirotècnia més fluixa i, per tant, amb menys perill que la que es fa servir a partir de les 20.30 h al correfoc dels grans, en què participen més de 60 colles de diables.

Abans dels correfocs, a les 17 h, els que han pres els carrers del barri Gòtic han estat les colles de percussió dels grups de diables. Han sortit a les cinc del Portal de l’Àngel i s’han fet sentir durant una hora fins a la plaça del Rei. Aquesta ha estat la gran festa del soroll infernal, un recorregut previ a la cercavila del foc que els ha servit com a escalfament.

El cercavila infantil s’ha iniciat a la via Laietana a l’altura del carrer de Joan Massana i ha pujat fins al carrer de Pare Gallifa. Amb més de 1.200 participants, aquest correfoc, adequat per als més petits, té lloc dues hores abans del gran correfoc de la Mercè, la gran festa de la pólvora. El correfoc afecta les línies d’autobús V15, V17 i 45 en aquest tram del carrer.

El Correfoc de la Mercè ha arrencat a dos quarts de nou a la plaça d’Antoni Maura i ha baixat fins a la plaça d’Antonio López. El tret de sortida l’han donat els Músics dels Diables del Prat a ritme de tabalada. A partir de les 20.30 h s’ha obert la Porta de l’Infern -que, per segon any consecutiu, pertany a la colla Satànica de Sant Andreu- i totes les colles han arrencat la cercavila més infernal de totes: la que omple d’espurnes tota la via Laietana quan ja ha caigut la nit.