Els Mossos d’Esquadra, en una operació conjunta amb la Policia Nacional, han detingut dos homes de 22 i 35 anys que formen part d’un grup criminal establert a Madrid especialitzat en robatoris amb força en comerços pel mètode de l’encastament i que, en alguns casos, fins i tot havien utilitzat una retroexcavadora. Se’ls acusa dels delictes de pertinença a grup criminal, robatori amb força, robatori i furts d’ús de vehicles per la participació en tres robatoris a Catalunya i, un d’ells, en onze a Madrid, Albacete i Toledo.

Pel que fa a Barcelona, la investigació ha determinat que són els autors de dos robatoris en botigues de marques exclusives del passeig de Gràcia. Un es va produir el novembre del 2018: els autors van encastar un vehicle contra l’aparador de la botiga Gucci del passeig de Gràcia i van robar prop de 400.000 euros en bosses, cinturons i roba. En l’altre cas, el 21 de març del 2019, els autors van utilitzar un vehicle per blocar les portes d’accés i cinc persones amb roba fosca i el rostre tapat van entrar a la botiga i van robar bosses de mà per valor de més de 420.000 euros.

Control minuciós del luxe

Un dels detinguts es dedicava a recopilar informació detallada de les botigues d’articles de luxe del passeig de Gràcia i en feia vídeos i fotografies: n’analitzava els aparadors i totes les mesures de seguretat per assegurar un robatori exitós.