oci nocturn discoteca

L’associació SOS Racisme ha alertat d’un suposat cas de racisme en una discoteca de Barcelona, tot i que per ara no ha volgut concretar què va passar ni de quin local es tracta per respecte a la víctima, amb qui l’entitat es reunirà aquesta mateixa setmana. La denúncia arriba després d’un cap de setmana amb dos casos més de presumpte racisme que han generat polèmica i dels quals SOS Racisme també en té constància.

Un ha estat a les Carpes Titus de Badalona, on una noia de 18 anys ha denunciat que va ser discriminada pels porters de la discoteca. De fet, l’actriu Àgata Roca, tia de la jove, ha detallat al seu compte d’Instagram que li van impedir l’entrada pel color de la seva pell: “Quan abaixis dos tons de pell et deixarem entrar”, ha assegurat que li van deixar anar.

L’altre cas que SOS Racisme també té sota la lupa és una presumpta agressió racista a la discoteca Waka de Sabadell. En unes imatges publicades a les xarxes socials pel fotoperiodista Joan Gálvez, es pot veure com uns guàrdies de seguretat claven cops de puny i puntades de peu a un noi.

FECASARM nega que es tracti de discriminacions racistes

La patronal de l’oci nocturn FECASARM ha negat que el cas de l’agressió de Sabadell sigui per motius racistes i ha desmentit els fets de Badalona relatats per la jove de 18 anys.

En el primer cas, el secretari general de FECASARM, Joaquim Boadas, ha assegurat que el noi estava llançant ampolles de vidre contra la gent que esperava per entrar a la discoteca Waka i que va ser en aquest context que els porters van actuar: “No estem d’acord amb les formes però tampoc són puntades de peu que posin en risc la seva vida. Si aquesta persona hagués estat de la nacionalitat que fos o independentment del seu color de pell hauria tingut el mateix tracte. No es pot permetre que les persones atemptin contra la integritat física dels treballadors del local ni dels seus clients”, ha defensat.

Boadas ha demanat no criminalitzar el sector i ha assegurat que el cas de Badalona és “mentida”. Diu que la suposada víctima i les seves amigues estaven sota els efectes de l’alcohol i que van intentar colar-se pel cordó que regula les cues de gent. Una situació que afirma que van enregistrar les càmeres de seguretat: “Se’ls va denegar l’entrada perquè anaven sota els efectes de l’alcohol”, ha dit. També ha assegurat que els propietaris de les Carpes Titus emprendran accions legals per calúmnies que han pogut danyar la imatge del local. Sobre el cas de Barcelona, Boadas ha assegurat no tenir constància dels fets.

Racisme, xenofòbia i LGTBI-fòbia: motius principals de discriminació el 2020

SOS Racisme assegura que des que van obrir bars musicals i discoteques han detectat més casos de racisme a Catalunya.