La Guàrdia Urbana ha detingut tres persones aquest dissabte al matí per haver furtat 11 telèfons de gamma alta al voltant dels locals d’oci nocturn dels carrers de Tuset i Balmes, a Sant Gervasi – Galvany.

Enxampats “in fraganti”

Les detencions les va fer una patrulla de paisà. De fet, els agents van denunciar primer una parella per, presumptament, haver intentat furtar el telèfon a una persona. En marxar, van veure que ho estaven tornant a intentar amb una altre noi i que després entraven tres persones a un vehicle. És llavors quan la patrulla va aturar el cotxe abans que es posés en marxa i van localitzar la resta de telèfons a l’interior. Justament, mentre es feia aquesta intervenció, els agents van ser requerits pels responsables de seguretat dels locals de la zona, que els alertaven que els clients estaven denunciant el robatori dels telèfons.

Els telèfons sostrets tenen un valor d’uns 12.000 € i la policia ja està fent gestions per retornar-los als propietaris.

Robatoris, també en taxis i interiors de vehicles

Els taxistes també han alertat d’un repunt dels furts als vehicles darrerament. Diuen que els lladres aprofiten quan els taxis s’aturen als semàfors per robar objectes de l’interior, com ara telèfons mòbils. També el Gremi de Garatges de Barcelona ha denunciat una onada de robatoris als vehicles estacionats als pàrquings, que atribueixen a grups organitzats.