Les obres de construcció de sortides d’emergència noves del túnel de l’AVE al carrer de Mallorca provocaran més restriccions de trànsit a partir d’aquest diumenge. L’accés a Mallorca des de l’avinguda Meridiana quedarà tallat per a tots els vehicles, excepte els veïns, que sí que hi podran passar. A més, tampoc no es podrà circular a les cruïlles de Mallorca amb els carrers de Nàpols i de la Independència, tot i que s’hi garantirà l’accés dels veïns.

mapa talls carrer Mallorca

En el cas de la cruïlla de Mallorca amb Nàpols, el trànsit quedarà tallat entre Sicília i Roger de Flor, i la cruïlla de Mallorca amb Independència, la circulació es tallarà entre Xifré i Dos de Maig. Tant a Independència com a Nàpols, el trànsit també estarà restringit entre els carrers de Provença i València. En tots els casos, els veïns sí que podran accedir-hi.

Les obres, que s’allargaran fins a finals d’any, prepararan el terreny per a l’excavació dels pous que han de servir de sortida d’emergència, unes galeries que es faran amb una tuneladora vertical. Seran túnels de nou metres de diàmetre que arribaran a una profunditat d’entre 40 i 49 metres. L’Ajuntament ha demanat a Adif que dobli la maquinària per concentrar les obres al màxim i que durin menys.

Aragó, itinerari alternatiu

L’Ajuntament recomana als conductors que entrin per la Meridiana que continuïn fins a Aragó per evitar el carrer de Mallorca, que estarà tallat. Una altra alternativa per entrar a l’Eixample és desviar-se abans per Sant Antoni Maria Claret o bé per Concepción Arenal. També es presenta com a via d’escapada baixar pel carrer de Bilbao i agafar Tànger.

Vuit línies d’autobús afectades

Els treballs modificaran també el recorregut de diverses línies de bus que passen per Mallorca. Les línies H10, 33, 34, B24 i N9 es desviaran per Meridiana-Aragó-Diagonal. En total quedaran sense servei cinc parades de bus, que es resituaran a Aragó i la Diagonal. Les línies D50 i 19 es desviaran per Sicília-Provença-Sant Joan i es desplaçarà una parada de Mallorca a Sicília. També caldrà desviar la Ruta Blava del Bus Turístic.