Un centenar de taxistes s’han concentrat a les portes de l’estació de Sants contra les llicències de lloguer de vehicles amb conductor, les anomenades VTC. La protesta arriba després que el Ministeri de Foment hagi recorregut contra la normativa de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Aquesta normativa recull que per cada 30 taxis ha d’haver-hi un vehicle de lloguer amb conductor. El recurs presentat pel ministeri paralitza de moment la regulació aprovada per l’AMB. Així ho explica el president d’Elite Taxi Barcelona, Jordi Ramírez. Els taxistes denuncien que la limitació de llicències pot quedar suspesa definitivament amb aquesta darrera actuació de Foment.

La protesta d’aquest dimecres marca un abans i un després en les protestes del sector. De fet, ja han anunciat més mobilitzacions. Dimecres vinent han convocat una manifestació a l’Arc de Triomf contra el recurs presentat pel Ministeri de Foment. Amb aquestes noves protestes, els taxistes tornen a la càrrega contra les VTC.

L’Ajuntament defensa la regulació de les VTC

Davant de la resposta de Foment, l’Ajuntament s’ha mostrat sorprès pel recurs del Govern espanyol i defensa la nova regulació de l’AMB. “La normativa […] està plenament legitimada i forma part de les competències pròpies per tal de governar en l’àmbit metropolità”, assegura el consistori. Aquesta mesura, diu, posa fre “a la més que probable entrada de noves llicències de VTC, que congestionaria més el trànsit i que perjudicaria el nostre transport públic i la nostra qualitat de l’aire“.