L’Ajuntament vol millorar la convivència al barri del Fort Pienc, després de la sensació d’inseguretat feta pública per alguns veïns. El consistori vol millorar la seguretat i els serveis per atendre persones en situació de vulnerabilitat.

L’Estació del Nord és un dels punts neuràlgics on es posarà el focus d’atenció. Se’n reforçarà el dispositiu de seguretat, així com se’n milloraran els accessos i la il·luminació i se’n renovarà el sistema de càmeres de seguretat. La intenció és que aquestes obres es puguin iniciar a partir del 2020. El districte de l’Eixample ha incrementat en 80.000 euros el pressupost per acabar el 2018, amb la intenció que la Guàrdia Urbana pugui ja intensificar la vigilància en aquesta zona.

Especial atenció als col·lectius vulnerables

També s’apostarà per donar una millor resposta als col·lectius vunerables. D’una banda, se centralitzarà el repartiment d’aliments des de la parròquia de Sant Fèlix d’Àfrica —fins ara les entitats el feien al carrer—. De l’altra, es vol millorar l’atenció als sensesostre i als menors estrangers no acompanyats. Per això, s’ha augmentat el control dels usuaris del centre de dia per a menors Dar Chabab. A més, per fomentar-ne l’acceptació i la integració, es mantindrà un contacte habitual amb les entitats del barri.