gent amb mascareta al cap

La mascareta és obligatòria als centres d’atenció primària, hospitals, centres d’atenció a la salut mental i centres d’atenció intermèdia des d’aquest dimarts, que ha sortit publicat al DOGC. La mesura es preveu temporal i té vigència durant 15 dies per l’augment d’infeccions agudes respiratòries.

“Es mantindrà en funció de l’evolució epidemiològica”

El conseller de Salut, Manel Balcells, ha assegurat aquest dimarts que la mascareta es mantindrà “en funció de l’evolució epidemiològica. La mantindrem només en els centres sanitaris i no pensem estendre la mesura a farmàcies ni a les residències de gent gran”.

Qui queda exclòs de la norma?

Queden exclosos d’aquesta normativa els menors de sis anys i les persones que estiguin ingressades i romanguin a la seva habitació.

La mesura s’ha activat per l’augment de casos de la grip. Segons Salut, aquest dimarts la incidència del virus arriba als 900 casos per cada 100.000 habitants. El departament preveu que el pic del virus arribi a finals d’aquesta setmana o la que ve.

La mesura s’ha pres per protegir la població més vulnerable dels possibles contagis.

Salut, favorable a les baixes automàtiques de tres dies de forma temporal

El conseller ha explicat que és favorable a les baixes automàtiques de tres dies només en moments en què hi ha tensió a les urgències per agilitzar les visites arran de l’augment de contagis per virus respiratoris. De fet, aquest dilluns es va celebrar la reunió del Consell Interterritorial de Salut i la ministra de Sanitat es va mostrar partidària a estudiar les baixes automàtiques de casos lleus, però de forma permanent.

Balcells crida a la població a vacunar-se

Sobre la vacunació de la grip i la covid-19, Balcells ha afirmat que “estalvia maldecaps i la sobrecàrrega al sistema”. De fet, el departament de Salut ja ha obert la vacunació a la població general i recomana que “totes les persones de qualsevol edat” es protegeixin d’aquestes infeccions respiratòries.