La Fundació Kàlida ofereix tallers sobre alimentació que serveixin de guia a les persones amb càncer durant el seu tractament. Les xerrades també estan adreçades a les persones cuidadores, que moltes vegades són les que acaben cuinant a casa. L’activitat consta d’una part teòrica sobre la dieta més adequada segons cada diagnòstic i d’una sessió pràctica de preparació de receptes. Les trobades es fan a l’Hospital de Sant Pau, on la fundació té previst obrir un nou centre a mitjans d’aquest any.

Sara Garcia, psicooncòloga de la Fundació Kàlida de Sant Pau, remarca que l’objectiu dels tallers és “informar les persones sobre com fer una alimentació que sigui saludable i quins són els aliments que les poden ajudar a millorar durant la fase dels tractaments de radioteràpia i quimioteràpia“.  També explica que “com que és ser un taller en grup, conèixer altres persones que estan passant pel mateix procés pot servir com a xarxa social“.

El Matías Sala és un dels participants del taller i entre els consells que li han donat hi ha “fer un menjar variat, ric en proteïnes i disminuir els hidrats de carboni i el sucre refinat”.