L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha encarregat al comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens, un informe sobre els incidents previs que va protagonitzar l’home detingut divendres a la matinada per una agressió sexual molt violenta a Drassanes, davant del Museu Marítim.

Colau vol saber els “detalls” de la trajectòria delictiva de l’arrestat ja que, tal com van apuntar els veïns, l’home, de 32 anys, havia protagonitzat “diferents situacions de convivència”. De fet, la Guàrdia Urbana l’havia detingut dies abans i el va posar a disposició dels serveis de psiquiatria. “Sabem que han actuat diferents cossos i serveis i sabent la complexitat demano un informe amb els detalls”, ha dit l’alcaldessa, que ha afegit que les primeres hipòtesis de la investigació apunten que l’agressor podria ser una persona amb problemes mentals.

Durant la diada de Sant Jordi, en una atenció als mitjans, Colau ha condemnat aquesta agressió “masclista, salvatge i brutal” i s’ha posat a disposició de la víctima, tant a l’hora de refer-se com per interposar una denúncia. L’alcaldessa també ha felicitat la Guàrdia Urbana que, segons ha explicat, va ser qui va arribar primer al lloc dels fets i qui va detenir l’home i el va posar a disposició dels Mossos d’Esquadra.