targeta El juego del calamar

La Policia Nacional alerta d’un nou perill d’estafa que està relacionat amb la polèmica sèrie ‘El juego del calamar’, de Netflix. Segons informa el cos, darrerament s’han rebut avisos a través de les xarxes socials de persones que han trobat targetes d”El juego del calamar’ amb codis QR. Se n’han arribat a trobar fins i tot a la bústia de casa, i per això alerten dels perills d’escanejar aquest codi QR

Segons ha explicat a betevé la Policia Nacional, físicament només els ha acabat arribant una única targeta. En aquest cas, l’escaneig del codi redirigia l’usuari a una pàgina comercial. Tot i això, han volgut alertar la ciutadania dels perills d’escanejar els QR quan se’n desconeix l’origen o no són de confiança.

El codi ens pot portar a una estafa

La policia recorda que aquests codis d’origen desconegut poden redirigir els usuaris a llocs infectats i posar en perill els dispositius mòbils, o bé potser que siguin una estafa.

Justament a la sèrie d”El juego del calamar’ les targetes amb el símbols d’una rodona, un triangle i un quadrat, són el reclam que fan servir per reclutar els participants d’un joc macabre que els pot solucionar la vida o acabar amb un final tràgic.