museu blau

Màquines i operaris treballen des de fa dies a la coberta del Museu de Ciències Naturals, al Fòrum. Estan fent la coberta verda que, la primavera vinent, s’ha d’haver enllestit. La nova superfície enjardinada tindrà un objectiu científic i d’experimentació i disposarà de 7.000 metres quadrats. La instal·lació substitueix l’antic terrat de l’edifici Fòrum, que després de 14 anys s’havia degradat molt.

El nou espai tindrà una àrea didàctica d’acollida de 200 metres quadrats que es podrà vincular a futurs programes educatius del museu. El nou terrat estarà dividit en diferents zones, una de les quals serà un prat d’espècies típiques de Barcelona amb plantes de flor. Una altra àrea agruparà les espècies més tolerants a la proximitat del mar i estarà situada als parterres de llevant més exposats als vents marins. La coberta també tindrà un prat mediterrani.

Aquest nou terrat enjardinat s’emmarca en una mesura de govern per promoure la creació de cobertes verdes públiques, privades i comunitàries. Els nous 7.000 metres quadrats del Fòrum se sumaran als del Mercat de Vall d’Hebron i als que s’implantin gràcies al concurs impulsat des de l’Ajuntament amb aquesta finalitat.

Renovació del terrat degradat del Fòrum

La realització de la coberta verda del Museu de Ciències Naturals significarà la renovació del terrat de l’antic edifici Fòrum, molt degradat, 14 anys després d’haver-se inaugurat. Aquest espai va ser concebut com una gran extensió d’aigua blavosa i una metàfora al·legòrica del Mediterrani. Però la complexitat i deficiències a l’hora de mantenir-lo van provocar un deteriorament progressiu dels seus elements. Finalment, la ruïna irreversible de la capa d’impermeabilització ha comportat diferents molèsties com filtracions i oxidacions que han fet imprescindible renovar-lo.