(ACN/Redacció) L’arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha confirmat l’enderroc de la parròquia de l’Esperit Sant, al número 401 de la travessera de Gràcia, després de signar un decret que pren a l’església “el caràcter de lloc sagrat en la seva totalitat”, segons ha anunciat l’Arxidiòcesi.

Es preveu que al solar que deixarà l’enderroc del temple s’hi construeixi un edifici de la Universitat Ramon Llull – Blanquerna, en una operació que part dels feligresos de l’església rebutgen. Omella ha signat dos decrets més, en un dels quals suspèn el rector de la parròquia, Josep Maria Llorca, com a conseqüència de l’actitud mantinguda a l’entorn de la polèmica. Llorca dona suport als feligresos contraris a l’enderroc.

L’església de Sant Pau, l’espai provisional per als feligresos

El cardenal Omella també ha signat que l’església de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, situada al número 167 de Sant Antoni Maria Claret, farà les funcions d’església de la parròquia de l’Esperit Sant.

De la mateixa manera, el mossèn Melcior Trèmols ha estat ordenat com a encarregat d’exercir les funcions pastorals de la parròquia de l’Esperit Sant a l’església de l’Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau.