El Futbol Club Barcelona i el districte de les Corts han activat un servei per tal que els veïns que detectin incidències durant les obres del Camp Nou en horaris nocturns ho puguin notificar al telèfon 112. Si la incidència es detecta en hores intempestives, el districte i el club asseguren que, en la trucada, es pot especificar que es tracta d’una qüestió relacionada amb les obres a l’Espai Barça i llavors la Guàrdia Urbana actuarà amb especial celeritat perquè està considerat un punt sensible. El districte encoratja els veïns a fer servir aquesta eina per tal que totes les incidències quedin registrades

En el moment de la trucada, asseguren fonts municipals, s’activarà un protocol específic per fer-ne un seguiment. De moment s’han notificat tres incidències a través d’aquest servei, segons el districte. Fonts del 112 han detallat a betevé que un d’aquests avisos va ser el passat 16 de desembre, quan una veïna del carrer d’Arístides Maillol va avisar que estaven fent obres que generaven molèsties en horari de cap de semana.

Tota mena de denúncies

Des de l‘inici dels treballs ara fa sis mesos, hi ha hagut denúncies per treballs fora d’hores, pols, sorolls i vibracions. La instal·lació d’una pedrera per reciclar material de l’obra també ha causat força molèsties i la indignació dels veïns.

Segons fonts de Protecció Civil, el telèfon d’emergències 112 té classificades les incidències en 600 tipologies, diverses de les quals tenen a veure amb soroll per obres. Quan reben un avís d’aquestes característiques, ho notifiquen a Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra. És en aquest moment quan, segons fonts municipals, s’activaria el protocol per actuar amb celeritat en cas que sigui per obres relacionades amb el Barça.

Entre d’altres queixes les darreres setmanes, els veïns han comunicat al club i al districte que la llum d’alguna de les grues que es manté encesa durant la nit apunta directament cap als edificis d’habitatges, un fet que impedeix el descans dels veïns. Les parts n’han pres nota per posar-hi solució.

Reunió tripartida de seguiment de les obres el 17 de gener

Els veïns afectats per les molèsties de la pedrera que regenera material de les obres del Camp Nou, als carrers del Cardenal Reig i d’Arístides Maillol, es reuniran amb el Futbol Club Barcelona i el districte dimecres, 17 de gener. Es tracta d’una de les trobades de seguiment mensuals on les parts fan balanç de les afectacions pels treballs de remodelació del Camp Nou, i que tindrà aquesta qüestió com a eix central.

Els veïns ja han presentat 300 signatures per tancar la pedrera o posar solució a les molèsties que provoca. Com a resposta, el club va admetre la situació al veïnat i va assegurar que no rega més els treballs perquè la situació de prealerta per sequera els ho impedeix. El districte assegura que busca mesures antipols per reduir les incomoditats.