Després de la incidència del 12 de maig a Rodalies, els usuaris de les estacions de Torre Baró i Montcada Bifurcació s’han quedat sense trens de l’R3 i tampoc hi paren els autobusos llançadora de Renfe. L’alternativa de molts veïns és fer servir les línies regulars de TMB. Asseguren que com que els busos de les línies 62 i 96 estan a vessar en hores punta, han trobat en la línia 97 la salvació, ara bé, caminant des de Montcada fins a Barcelona.

Caminar des de Montcada a Barcelona per agafar el bus

És el cas de Marina Carretero, veïna de Montcada Bifurcació, que aquest dimecres ha caminat des de casa fins a la parada del bus 97 a Vallbona, uns 10 minuts de trajecte, per anar al metge a Barcelona. “Han posat autocars des de Montcada-Ripollet fins a l’estació de busos de Fabra i Puig, però no paren a Montcada Bifurcació, és un error, i els altres busos van col·lapsats“, lamenta. No és l’única persona que ha caminat fins a un altre municipi, en un camí paral·lel al rec Comtal, per arribar a la seva destinació.

A Torre Baró, sense l’R3 ni autobusos llançadora

Els usuaris de l’estació de tren de Torre Baró també se senten desemparats. És el cas de la Carmen, veïna de l’Hospitalet que s’ha de desplaçar a treballar fins a la Zona Nord. “Normalment agafava el metro fins a Arc de Triomf i allà, l’R3 o l’R4, però avui m’he quedat esperant. Ha estat un caos. Al final he agafat el metro fins a Fabra i Puig i allà, el bus 97, que m’ha portat fins a Vallbona”, explica.

Més passatge al bus 97, sobretot en hora punta

Casos com els de la Marina i la Carmen no són aïllats. Veïns, usuaris i conductors de la línia coincideixen a dir que des d’aquest dilluns el 97 té més passatge de l’habitual, sobretot en hores punta. “Com que no funciona el servei de Renfe, nosaltres som l’alternativa“, comenta Israel Arribas, conductor de bus de TMB. Arribas ha senyalat que el nombre de passatgers ha crescut significativament tot i que, de moment, la situació “és sostenible”. La situació per a aquests usuaris va per llarg, perquè la previsió per recuperar el seu tram de l’R3 és d’uns mesos.