El preacord entre l’Ajuntament de Barcelona i algunes entitats veïnals de les Corts per allargar les obres al Camp Nou fins a la mitjanit de dilluns a divendres es provarà un mes amb l’aval veïnal, segons es va confirmar dimarts en una reunió entre les parts implicades. Tal com ja va avançar betevé el 19 de març, les obres a l’estadi es podran fer de dilluns a divendres de 8 h fins a la mitjanit, i dissabtes, de 10 h fins a la mitjanit. Tot i això, a partir de les 20 h el club es compromet a no fer soroll ni generar excessiva il·luminació. S’hi faran tasques de cablejat i pintura, per exemple.

Davant les reticències d’alguns veïns a donar llum verda a aquests nous horaris, les parts es tornaran a trobar el mes que ve per veure si es compleixen els acords.

Segons han explicat a betevé diverses fonts veïnals presents a la reunió, el districte i el club faran controls de contaminació acústica i lumínica. En aquesta línia, el Barça confirma el compromís de lliurar un informe mensualment on s’exposi la concentració de partícules en suspensió a l’aire al voltant del Camp Nou.

La pedrera no funcionarà en dissabte

La trobada també ha servit per acordar que la pedrera del Miniestadi no funcionarà en dissabte per tal de garantir el descans veïnal. És una línia vermella que els veïns havien exigit reiteradament. També s’ha anunciat que hi haurà una carpa que cobrirà la trituradora per evitar que aixequi massa pols.

Els falcons funcionen

Les fonts consultades expliquen a betevé que bona part del veïnat està satisfet amb la primera setmana de batudes a la zona amb falcons i àligues per espantar els coloms que s’havien instal·lat en alguns edificis. Aquest era un problema que s’havia accentuat arran l’inici de les obres i, abans de Setmana Santa, el consistori va presentar una prova pilot per espantar aquestes aus.