Manilles detenció Mossos d'Esquadra
Foto: Mossos d'Esquadra

Els Mossos d’Esquadra han detingut un home de 41 anys acusat de retenir una dona al barri de Pedralbes i robar-li diverses joies. Els fets van passar 9 d’abril i la detenció del sospitós es va produir el 7 de maig. L’home està acusat d’un delicte de robatori amb violència i/o intimidació i d’un altre de detenció il·legal.

Una corda al canell i un drap fosc al coll

Segons ha informat la policia catalana, el 9 d’abril, agents de seguretat ciutadana de la comissaria de les Corts van arribar al domicili del barri de Pedralbes on la dona, de 55 anys, havia estat retinguda. La patrulla va trobar la víctima amb alguna petita erosió a la cara i en altres parts del cos, una mena de drap fosc lligat al coll i una corda de color blanc i verd tallada que encara portava lligada als canells.

Segons va relatar la víctima, l’home s’havia posat en contacte amb ella a través d’una aplicació de compravenda de mobles. Va explicar a la policia que havia rebut en herència dels seus pares un pis que volia vendre. Per buidar-lo havia decidit posar els mobles a la venda i l’acusat es va posar en contacte amb ella per comprar-los-hi.

L’home es va guanyar la confiança de la víctima

Segons la policia, l’home es va guanyar la confiança de la víctima i el 9 d’abril van acordar anar cap al pis, a Pedralbes. Mentre esperaven que arribés el transport que havia de traslladar els mobles, van anar a dinar plegats i, quan van tornar al domicili, l’home li va dir a la víctima que altres persones li havien ordenat que li fes mal i li robés les joies. Segons l’acusat, aquestes persones l’havien amenaçat a ell mateix que matarien la seva parella si no feia el que li manaven. En aquell moment la víctima va intentar fugir, però l’home la va agafar i la va emmordassar amb un drap negre que va treure de la seva motxilla i li va lligar les mans amb una corda.

Rellotges i joies de valor

El detingut es va endur dos rellotges valorats en 5.000 € i 2.000 €, una cadena d’or de 1.500 €, altres joies, un ordinador portàtil, dos canelobres, una glaçonera de plata i un joc de claus del domicili. També es va emportar el DNI i el telèfon de la senyora. Abans de marxar va indicar a la dona que no truqués a la policia, ja que si ho feia li hauria de fer mal. Un cop el lladre ja era fora del pis ella va aconseguir deslligar-se i va passar des del seu balcó cap al balcó del veïns per demanar ajuda. Els veïns van alertar la policia.

La detenció es va produir un mes després, el 7 de maig. Arran de les gestions d’investigació agents de la comissaria de les Corts van poder identificar l’autor dels fets i es van desplaçar al districte de Sant Martí, on el van detenir al seu domicili.