La imatge de postal s'ha tornat a repetir aquesta tarda. Ha estat en les cotes més altes, com aquí a Collserola, on la neu ha caigut fins i tot amb certa intensitat, mentre la temperatura baixava considerablement. "La neu ha tornat a fer acte de presència aquesta tarda, aquí a prop del Tibidabo, al voltant de les cinc de la tarda. No ha passat gaire temps abans que apareguessin els primers curiosos que volien veure de prop la neu." "La puedo tocar, ver, sin palabras, la verdad." "Es un poco excepcional que nieve aquí en Barcelona, así que nos hemos venido con los niños que les hacía mucha ilusión." "Cuando ellos me digan y ya vea que están tiritando, pues nos iremos otra vez al coche." Tot i això, a la tarda la neu no ha arribat a agafar, a diferència del que havia passat a primera hora d'aquest matí... En alguns punts alts, com Vallvidrera, fins i tot han pogut jugar a llançar-se boles. Aquí la nevada ha obligat a tancar preventivament tres escoles. "Hi havia massa nevada i no funciona la calefacció al cole." També n'han notat les conseqüències sis línies d'autobusos que cobreixen la zona de Collserola. Durant el matí han tingut restriccions però a la tarda ja han recuperat la normalitat. La carretera de l'Arrabassada també ha estat oberta a la circulació després d'haver quedat tallada una estona al matí. Tot i això, a causa de les temperatures baixes que es preveuen aquesta matinada, es recomana als conductors incrementar la precaució pel risc de gelades. S'espera que les temperatures continuïn baixant en els pròxims dies, però avui el fred ja era intens. "Abrigada venía un poco, pero no vengo tan preparada para el frío como esperaba." "La verdad es que me he confiado un poco y no me he arreglado mucho. Ahora voy a casa a cambiarme." Tot i que la probabilitat ja és baixa, en les pròximes hores encara és possible que es repeteixin nevades en cotes baixes. Una última oportunitat per veure el Tibidabo emblanquinat.

La neu que ha caigut aquesta matinada a la part alta de Barcelona i ha agafat durant les primeres hores, s’ha anat desfent al llarg del dia i els paisatges emblanquinats han desaparegut. Paral·lelament, la fase d’emergència de nivell 1 per neu i gel que l’Ajuntament ha decretat a primera hora del matí, s’ha desactivat a les 19 h del vespre i ha tornat a fase d’alerta.

Neu a gust de tothom

Passades les cinc de la tarda els flocs han tornat a fer acte de presència, un fet que han celebrat els membres de l’Associació Meteorològica de Barcelona Comando Tibidabo.

La neu ha sorprès alguns esportistes, que han anat fins a la serra a córrer o a fer bicicleta. Altres han pujat a Collserola per gaudir de ben a prop d’un espectacle poc habitual a la ciutat. Al llarg de la tarda, a la muntanya s’hi han aplegat diverses famílies amb infants, que s’han trobat tota la neu fosa però han pogut somriure quan han vist que tornaven a caure volves. Poc abans de les 19 h, la neu ha començat a agafar als cotxes aparcats a la zona alta, com mostra aquesta imatge de @MeteoGracia.

@MeteoGracia

Tot i que difícilment tornarà a nevar com ho ha fet aquesta matinada, si hi ha ruixats de forma continuada la cota es podria tornar a situar localment per sota dels 200 metres. Per això, els meteoròlegs afirmen que no es podrà abaixar la guàrdia fins a primera hora de la nit i matinada.

A més, es recomana incrementar la precaució pel risc de gelades a causa de les temperatures baixes. Els equips municipals, que ja han repartit 98 tones de sal a la zona alta de la ciutat, tenen previst de continuar les tasques durant aquesta nit i matinada.

Peatges gratuïts

D’altra banda, els usuaris de les autopistes C-32 i C-16 que aquest matí s’han quedat atrapats a les vies a causa de la nevada no pagaran el cost del peatge. La mesura s’aplicarà als vehicles que han circulat entre Castelldefels i Sitges i entre Terrassa i Manresa.

Segons ha informat el govern, les concessionàries Aucat i Autema abonaran l’import als conductors, independentment del mètode de pagament que hagin utilitzat. D’aquesta manera, no es cobraran els imports pagats amb targeta de crèdit o Teletac, es farà un reemborsament en els pagaments amb targeta de dèbit i es retornaran els diners als usuaris que hagin pagat en metàl·lic si presenten el tiquet de pagament.