El conseller d’Interior, Ramon Espadaler ha reconegut que l’episodi de nevades ha tingut una important afectació en la mobilitat i que la tendència és que es pugui reactivar al llarg de les properes hores. Els responsables d’Interior han assegurat que han arribat a tenir pics de 80 llevaneu treballant simultàniament a tota la xarxa viària catalana. Una avaria telefònica ha agreujat la gestió dels equips d’emergències.

L’autovia A-2 ha estat la via més afectada per la neu, especialment en el tram comprès entre Tàrrega i el túnel del Bruc. Al seu interior s’hi han vist atrapats desenes de conductors des de primera hora del matí de dimecres. Durant bona part de la jornada ha calgut tallar desenes de quilòmetres de les autopistes AP-2 (de la Bisbal fins a Soses) i l’AP-7 (des de Martorell fins al Vendrell). A la N-340 calia cadenes per circular pel port de l’Ordal, mentre que a la C-16 i la C32  s’ha prohibit la circulació de camions.

Al llarg del matí la neu i diversos accidents han provocat el tall d’una desena de vies. L’A-2 també ha estat tallada a Abrera a causa d’un accident. La C-58 ha quedat tallada a Vacarisses i a la C-15 ha calgut cadenes per poder accedir a Vilanova i la Geltrú. D’altra banda, un accident ha provocat un tall a la C-32 a Sitges en sentit Barcelona. Altres carreteres locals que han estat tallades són la B-124 a Castellar del Vallès, la BV-1221 a Matadepera, la BV-1415 entre Cerdanyola del Vallès i Barcelona, la BV-5119 a Fogars de Montclús, la BV-2224 a Santa Margarida de Montbui i l’A22 a Almecelles.