L’Ajuntament ha activat la fase 1 del pla d’actuació d’emergència municipal per neu i gel davant l’inici de la nevada als barris de la part alta de Barcelona. Les brigades municipals han repartit sal de forma preventiva per evitar l’acumulació de neu als carrers i preparen 590 tones més en cas de necessitat. A tota la ciutat hi ha 105 contenidors de sal amb 700 quilos cadascun als districtes de Les Corts, Gràcia, Sarrià-Sant Gervasi, Horta-Guinardó i Nou Barris. També hi ha 22 vehicles equipats amb llevaneu i repartidors de sal, vuit vehicles i punts d’emmagatzematge de sal. A la majoria de la ciutat se circula amb normalitat, excepte a la carretera de l’Arrabassada, que ha estat tallada a primera hora del matí.

Balanç de l’operació fred

Els equips d’Emergències Socials de l’Ajuntament de Barcelona han atès 123 persones en el marc de l’operació Fred, de les quals 33 han acceptat allotjament en el Centre d’Estades Breus del Centre d’Urgències i Emergències Socials (CUESB) on se’ls ha ofert servei de sopar, esmorzar i higiene. Aquestes persones se sumem a les 62 que s’han allotjat en el Centre d’Acolliment d’Emergència obert des de principis de desembre.

El dispositiu es va posar en marxa aquest dimarts i ha finalitzat de matinada. Ha suposat el reforç dels equips d’emergències del Centre d’Urgències i Emergències Socials de l’Ajuntament per detectar les persones que dormen al carrer i informar-les de la possibilitat d’allotjar-les en el Centre d’Estades Breus i acompanyar-les fins el mateix centre. En total hi han intervingut 28 professionals del CUESB i 18 voluntaris de Creu Roja.