Durant més de tres hores, de les 8.50 h i fins a les 12 h, la neu i el gel han impedit la circulació a l’autovia A-2 a l’altura del Bruc. Un accident a Abrera a les 8.42 ha provocat talls en sentit Barcelona i, poc després, les vies s’han tallat completament en els dos sentits de la marxa. Els carrils s’han reobert definitivament poc abans de les 14 h i el Servei Català de Trànsit ha informat que els vehicles poden circular-hi amb precaució.

Aquests talls han provocat la indignació dels ciutadans i la falta de previsió del govern per l’episodi de nevades ha estat la queixa principal. L’Esteban Collada, un dels conductors atrapats a dins del túnel des de les 7 h del matí, ha denunciat que “és increïble que per quatre volves de neu es talli la carretera“. “És incomprensible”, explica el Froilán, “si ens haguessin avisat abans que estava tallat, ja no hauríem entrat al túnel”.

En la mateixa línia, la Laura Gil ha criticat en un tuit que es repeteix la mateixa situació que es va viure durant la nevada de l’any 2001, quan va haver de romandre durant 24 hores al túnel. Gil, que s’ha quedat atrapada cinc hores a la carretera, explica que no ha estat fins passades les 12.30 h que s’ha obert un carril en direcció a Lleida i “alguns hem pogut donar la volta, però encara n’hi ha molts d’atrapats”. Denuncia una gestió “pèssima” i manca de previsió.

 

El lleidatà Santi Bonet explica al seu compte de Twitter que a mig matí no hi havia rastre de Mossos ni de cap llevaneu i ha denunciat que els conductors atrapats han hagut de sortir del vehicle per anar a buscar informació “a l’altra banda del túnel”.

Durant l’espera alguns conductors han aprofitat per denunciar la situació i posar-hi ironia, amb piulades com aquesta.