Carreguen els vehicles de sal per si és necessari escampar-ne aquesta nit. Com aquest, l'Ajuntament disposa de 22 camions que, a més d'aquest enginy que deixa anar la sal, disposen de pala llevaneu. ROMAN LLAGOSTERA, gerent adjunt de Medi Ambient i Serveis "En el cas que comencés a precipitar sortiríem a tirar sal. En cas que no hi hagi precipitació, que no plogui ni nevi, es fa algun repàs en algunes zones més ombrívoles de la part alta de la ciutat, especialment a Vallvidrera, que és on pot arribar a glaçar tal com estan les previsions." Si nevés molt, el consistori també disposa de vuit vehicles més, que només tenen pala llevaneu. Fins i tot, es preveu fer servir els equips de badeig i d'escombrada per repartir manualment la sal. A més, 105 contenidors com aquest, a disposició dels ciutadans, estan repartits a punts estratègics de la ciutat. "Tot i que a la tarda ha sortit el sol, no es pot abaixar la guàrdia perquè la previsió diu que aquesta nit i matinada podria nevar a cotes baixes. Fins i tot a nivell del mar." A banda de l'anecdòtic episodi de neu d'aquest migdia al Tibidabo, el que sí que s'està deixant notar de valent a la ciutat és el fred. A més d'un l'ha enganxat desprevingut. CRISTIAN OSORIA "Normalment sempre porto guants i tal, però avui me'ls he oblidat i ho estic passant una mica malament. Porto les mans aquí a la butxaca." JUAN ANTONIO AMADOR "Hoy en la ciudad hace muchísimo frío, hacía mucho tiempo que no sentía tanto frío aquí." Doncs s'haurà d'abrigar perquè és ben probable que estiguem davant la setmana més freda de tot l'hivern.

Aquests mateixos vehicles també tindran escampadors de sal, i es disposarà de més d’una quarantena d’operaris que podrien encarregar-se de fer-ho. Els contenidors -distribuïts pels districtes de les Corts, Gràcia, Sarrià – Sant Gervasi, Horta-Guinardó i Nou Barris- contenen, cadascun, uns 700 quilos de sal, i els professionals municipals tindran a l’abast 590 tones més, emmagatzemades i a punt per utilitzar-se si la situació meteorològica ho precisa. Alhora, l’Ajuntament ha posat en alerta bombers i Guàrdia Urbana.


La neu ja ha fet acte de presència aquest dimarts al matí a diversos punts de Catalunya i també al nord de la província de Barcelona. En previsió que les condicions empitjorin, Protecció Civil manté el pla Neucat en prealerta, i recorda que “si la neu pren i s’acumula amb gruixos destacables” convé actuar amb “calma” i no agafar el vehicle privat. Si no hi ha més remei, és obligat posar-hi cadenes, dur a l’interior del cotxe mantes i roba d’abric, algun producte calòric i sobretot portar també el mòbil carregat.

Si s’acumulés neu en cotes no habituals, la població s’ha d’autoprotegir fent ús del sentit comú, és a dir, no sortir de casa fins que passi el temporal i no circular si abans no s’han netejat els carrers. Es recomana estar atents al compte de Twitter de Protecció Civil de la Generalitat, @emergencies.cat, i seguir els consells que es donin en tot moment des del Servei Català de Trànsit. L’Ajuntament, per la seva banda, demana que es faci ús del transport públic, preferentment el metro, i que no es condueixi per les carreteres que travessen la serra de Collserola. S’aconsella vestir calçat i roba adient i, sobretot, no mullar els carrers per tal que no es formin plaques de gel, ni deixar caure la neu que podria acumular-se als terrats i balcons si finalment en cau a la ciutat.