El 31 de desembre passat, el primer premi de la Grossa va recaure en el 91614, un número que no s’havia venut. La Generalitat va anunciar que el premi es destinaria a polítiques socials del Departament de Benestar i Família. Aquest argument, però, no convenç Jordi Garcia Valdés, que les considera “bones paraules per dissimular l’error de disseny i gestió de l’Entitat Autònoma de Jocs i Apostes”, l’organisme català que regula la loteria.

El propietari de la Loteria Valdés de la Rambla defensa que “el venedor no és culpable” que hagin quedat molts números per vendre i ho atribueix al repartiment obligatori de tots els números i que els punts de venda no els poguessin retornar.

Valdés acusa els organitzadors del sorteig de sobredimensionar-lo i considera que la Grossa té una competència molt forta davant de la rifa de Nadal, que té “segles d’experiència, uns premis més grans i una acceptació evident”. El propietari de l’administració de loteria afegeix que “no repartir els premis és la pitjor publicitat” per competir en aquest escenari.

Jordi Garcia Valdés critica, fins i tot, la campanya publicitària de la Grossa de Cap d’Any per l’aparició de la reina d’Anglaterra quan, al seu parer, “la comunitat catalana s’ha manifestat sempre de majoria republicana”.

Per tot això, Valdés conclou que “hauria demanat als Reis Mags que haguessin deixat una pila de carbó a les portes de l’EAJA per la lamentable imatge donada a la Grossa”.