MARIA GORETTI, afectada "Yo te puedo contestar por mí. Dejas de trabajar, estás con una enfermedad severa y degenerativa, no te dan una paga y es lo que me pasa a mí y por eso dejo de pagar un alquiler y dejo de comer, como tengo qué comer. ¿Por qué no me han ayudado? Eso debes preguntar a las adminsitraciones públicas porque a mí me gustaría también saberlo." ANTONI TALLADA, Associació 500X20 "Ens adonem que ha fallat tot el circuit de l'administració i no han tingut en compte la seva malaltia. No li donen pensió per la seva malaltia perquè no està gaire reconeguda pels serveis de sanitat i des dels serveis socials els protocols per aquesta gent no són molt adequats."

La Maria Goretti va deixar de pagar el lloguer del seu pis l’octubre de 2013. La dona explica que es va veure obligada a deixar de treballar per una “malaltia severa i degenerativa” – la síndrome de sensibilitat química múltiple- i que això li ha impedit obtenir ingressos. Diu que no pot pagar la mensualitat i es pregunta perquè les administracions no l’han ajudada. Des de l’Associació 500×20 denuncien que “ha fallat tot el circuit de l’Administració” i ho atribueixen al desconeixement d’una “malaltia poc reconeguda” pels serveis de sanitat.

L’Ajuntament, que coneix el cas de Goretti, assegura que persones properes a la dona van demanar ajuda a l’Administració el 2013. Des de llavors, diuen, se li ha ofert tot tipus d’ajuda que la dona sempre ha rebutjat. Fonts municipals expliquen que Goretti mai no va facilitar informació sobre el seu estat de salut, com se li va demanar, per tal d’actualitzar el seu expedient. També s’insisteix que la dona afectada no ha obert la porta als treballadors socials que li han enviat a casa. Des del consistori s’assegura que va portar el cas a la Fiscalia de Barcelona perquè considerava que potser era necessari que es decretessin mesures judicials que garantissin la protecció de Goretti, petició que, segons l’Ajuntament, va ser desestimada.