Un home es planteja presentar una demanda contra l’Ajuntament després d’haver-li caigut un fanal a sobre als Jardins de Cèsar Martinell, a l’Antiga Esquerra de l’Eixample. Segons ha explicat la família del ferit a betevé, ha hagut de passar per quiròfan en fracturar-se la cama per la tíbia i el peroné, a més de trencar-se dos lligaments. En ser a causa d’un aixafament, asseguren que la recuperació s’allargarà durant sis mesos. Anna Julià, la dona del ferit, ha explicat que el consistori s’ha posat en contacte amb ells “després que el cas hagi sortit als mitjans” i li han explicat que hi ha una assegurança prevista per aquest tipus de casos. “Entenc que prefereixen negociar abans que posem una demanda”, ha explicat Julià, embarassada de vuit mesos i amb un fill de quatre anys.

Els fets van passar el 30 de setembre mentre es trobava amb la seva família en aquest interior d’illa, molt freqüentat per alumnes dels centres que hi ha al voltant. L’AMPA de l’Escola Sant Josep Oriol, a la qual pertany l’home afectat, va denunciar els fets a Facebook amb fotografies en què es veu com la base del fanal que va caure està rovellada.  A banda, Òscar Milla, president de l’AMPA, ha explicat a betevé que fa molt temps que alerten els agents cívics de la degradació d’aquests jardins: “és un pipican gegant, hi ha sensesostre i s’hi han trobat fins i tot xeringues”.

L’endemà dels fets una brigada de manteniment va reposar el fanal caigut i va revisar la resta de llums del parc. Alguns s’han hagut de repintar perquè la base també estava rovellada, i encara n’hi ha un que es pot veure lleugerament torçat. A tot això, l’Ajuntament ha explicat que està investigant les causes del que qualifica com a “accident”. A partir de mostres del fanal que va caure, intenten esclarir perquè l’òxid va afectar més aquest fanal que els que hi ha a la resta de la plaça.

Imatge: AMPA Sant Josep Oriol

 

Jardins César Martinell