imatge del barri del bon pastor

Per què és tan invisible el paper de la dona a l’esport? El ‘Hashtag Barcelona‘ fa una radiografia de l’esport femení a la ciutat i debat sobre les causes de la seva poca presència als mitjans de comunicació. El programa també analitza el resultat de la reunió d’aquest dimarts entre la cúpula d’Interior i els comandaments dels Mossos d’Esquadra, després de les càrregues del 6-D. La vigília del 12-D, també sabrem quins són els motius dels sindicats per convocar una vaga del sector públic.

La invisibilitat de l’esport femení

L’esport femení és sovint invisible i, quan és notícia, no sempre ho és per mèrits esportius. La setmana passada, a la primera guanyadora de la Pilota d’Or de la història, Ada Hegerberg, el presentador de la gala li va preguntar si sabia fer twerking. Va ser una broma de mal gust o indica consideració nul·la al mèrit esportiu de la jugadora? Al ‘Hashtag Barcelona’ hem parlat sobre la poca visibilitat de l’esport femení amb:

  • Marta Camp, periodista del Departament d’Esports de betevé, presidenta del Club Esportiu Sants Gimnàstic i exgimnasta
  • Nil Marco, entrenador del juvenil B femení federat de futbol sala a l’Associació Esportiva les Corts UBAE i portaveu del club
  • Clara Basiana, periodista de ‘La Fosbury’, mitjà especialitzat en “l’altre esport”, i medallista olímpica als jocs de Londres del 2012
  • Maria Losada, jugadora de l’INEF-Hospitalet, la selecció catalana i la selecció espanyola

Seguiu el debat en directe aquí, de dilluns a divendres, de 9 a 10h:


Operació policial contra el tràfic de drogues

Els Mossos d’Esquadra estan duent a terme una operació policial contra el tràfic de drogues a Barcelona i a diverses poblacions de l’àrea metropolitana, com ara l’Hospitalet, Sant Adrià de Besòs o Granollers. Segons la policia, hi ha més de 600 agents desplegats per desarticular els punts de venda. Es preveuen detencions i entrades en una quarantena de pisos.


Miquel Buch demana disculpes als Mossos

El conseller d’Interior, Miquel Buch ha demanat disculpes als mossos després d’haver criticat les càrregues contra les manifestacions antifeixistes del 6-D. Els mossos havien expressat el seu malestar i aquest dimarts sabrem si accepten o no aquesta rectificació. ‘El matí de Barcelona’ entrevista Imma Viudes, portaveu del SAP-Fepol.


Els sindicats expliquen els motius de la vaga del 12-D

El 12 de desembre, més de dos-cents cinquanta mil treballadors del sector públic estan cridats a la vaga. Aquest dimarts els sindicats expliquen els motius de la protesta. Entrevista des de l’estació de Sants, a Javier Pacheco, secretari general de CCOO a Catalunya.


L’actualitat a les xarxes

Tot i que el Dia Internacional dels Drets Humans es va convertir en Trending Topic, no és aquest un moment on brillin especialment. Per això, parlem de toreros que visiten bars feixistes i periodistes que volen descobrir el secret de vot entre una quarantena de votants de VOX. Així, almenys, passem un matí distret amb el Toni Noguera:


Gimcana cultural amb Bea Rodríguez

Per Nadal, hi ha vida més enllà de la fira de Santa Llúcia. Barcelona s’omple aquests dies de festivals, fires i espectacles de circ. En fem un repàs amb la Bea Rodríguez.


Us deixem el programa sencer per si el voleu escoltar: