El regidor de Drets de Ciutadania i Participació, Marc Serra, ha explicat que l’Ajuntament de Barcelona ha sabut a través de les xarxes socials que s’ha esborrat el mural amb la cara del rei emèrit a favor de Pablo Hasél. Serra nega rotundament cap intervenció del consistori: “En cap cas no hi ha hagut una instrucció política d’esborrar el mural”, ha dit.

Segons Serra, es tracta d’un mural “artístic emparat per la llibertat d’expressió” que, a més, es va pintar en un lloc autoritzat. Considera que esborrar-lo ha estat un “error humà”. “Ha estat una decisió precipitada i sense validació política“, ha explicat el regidor a betevé. El regidor també ha publicat aquests arguments a través del seu compte personal de Twitter.

Investiguen els fets

El consistori ha demanat un informe al servei de neteja per saber quin ha estat el motiu per esborrar el grafit. “Estem analitzant com ha estat aquesta actuació, no per buscar responsables, sinó per millorar el protocol“. L’objectiu, segons Serra, és evitar que torni a passar a Barcelona.

Explicacions a l’artista

L’Ajuntament ha contactat amb l’artista Roc Blackblock, autor del mural, per fer-li arribar una “disculpa pública en nom de la institució”. S’ha posat a disposició de l’autor del mural i s’ha compromès a mantenir-lo informat de com evoluciona el cas.