Diverses entitats, comerços i veïns de la Verneda i la Pau s’han posat mans a l’obra amb l’objectiu d’aturar la macrocuina que es vol construir al carrer de Puigcerdà, 204. Liderats per l’Associació de Veïns de la Palmera i la desena de comunitats de veïns més properes a la nau on està previst instal·lar-la, han presentat una queixa a l’Ajuntament que assegura que està seguint de ben a prop el projecte.

Reclamen que es reguli aquest tipus d’activitat de manera que no pugui desenvolupar-se en zones residencials, ja que, al·leguen, les molèsties pel que fa a fums, sorolls, brutícia i mobilitat són importants. El consistori estudia fer una regulació pròpia per a les macrocuines fantasma. De fet, gràcies a la pressió veïnal s’ha aturat una altra que s’estava fent a les Corts.

Una “dark kitchen” a tocar del Mercat de Sant Martí

La nau on s’han de construir les anomenades “dark kitchens” està ubicada a tocar del Mercat de Sant Martí i de la plaça de la Palmera, un dels espais més emblemàtics de la Verneda i la Pau. Els representats veïnals de la zona adverteixen que una desena de comunitats de veïns i prop de 500 persones es veuran afectades directament per la seva activitat. Per això, veïns, entitats i comerços han unit esforços amb l’objectiu d’impedir que s’instal·li al barri o a cap altra zona residencial. 

Això pot anar proliferant i que passi en molts més barris. Són indústries, no són comerços”
Salvador Mañosas, AV la Palmera 
La nau es troba al carrer de Puigcerdà, 204

L’amiant de la teulada va aixecar les alarmes

Van començar a mobilitzar-se quan, expliquen, van denunciar que la retirada de la teulada d’amiant de l’edifici no s’estava fent correctament. Calculen que el local acollirà una vintena de cuines i que els residents de l’entorn patiran sorolls, males olors i problemes de mobilitat. 

Fums, olors, sorolls constants i, evidentment, l’entrada i sortida de vehicles siguin ‘riders’, motos o cotxes pel repartiment de les comandes que es facin. A més d’olors pel tema de brutícia, perquè seran moltes més deixalles allà”
Sheila Gascón, veïna afectada 

Els veïns avisen que continuaran fent accions de protesta per aturar aquesta macrocuina i qualsevol altra que es vulgui instal·lar als barris amb veïns. De la seva banda, l’Ajuntament estudia fer una ordenança per regular aquest tipus de negoci en l’àmbit urbà.