El consistori ha paralitzat les obres de reforma que havien de convertir un local de les Corts en una cuina de grans dimensions des d’on elaborar menjar i distribuir-lo a domicili a través de repartidors. El projecte d’aquesta anomenada cuina fantasma va posar en alerta els veïns a mitjans de febrer, quan els operaris van començar a adequar l’espai de 1.400 m2 al carrer de Felipe de Paz.

Ara, l’Ajuntament ha decidit paralitzar les obres després d’una inspecció en què els serveis tècnics del districte van detectar que les obres que s’hi feien no s’adequaven a la llicència sol·licitada. Fonts municipals expliquen a betevé que l’empresa “ha de disposar d’una llicència d’obres majors i per a aquest motiu se’ls va aturar les obres”.

El promotor haurà de sol·licitar la llicència d’obres majors corresponent i en paral·lel acreditar el tipus d’activitat que hi vulguin fer amb la documentació i informes pertinents”, afegeix l’Ajuntament, que aquest dimarts va tenir una reunió amb els veïns del barri de la Maternitat i Sant Ramon, on s’està executant el projecte, per informar de l’aturada.

L’Associació de Veïns les Corts Sud explica que la preocupació dels veïns ha anat en augment durant les darreres setmanes en comprovar que l’empresa promotora, Cooklane, construïa una xemeneia de grans dimensions al terrat del local per evacuar els fums de les cuines. De fet, hi ha alguns cartells penjats a la zona on es pot llegir: “No macrocuina fantasma“.