Barcelona elaborarà una regulació pròpia per a les macrocuines fantasma que ja estan començant a implantar-se a la ciutat, dedicades exclusivament al lliurament de menjar a domicili. La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha explicat en una compareixença durant la Comissió d’Urbanisme que el govern municipal obrirà un debat per “fer una ordenança o un pla d’usos” que en reguli l’activitat.

Segons Sanz, aquesta proposa s’emmarca en un pla de xoc davant de les obres que s’estan fent a la Verneda (carrer de Puigcerdà, 204) i a les Corts (carrer de Felipe de Paz, 10) per crear dues macrocuines industrials. Mentre no se n’elabori la regulació, la tinenta d’alcalde ha dit que l’Ajuntament incrementarà les inspeccions “perquè no incompleixin cap normativa” ambiental, d’obres o de qualsevol altre tipus.

L’oposició demana actuar ja

Tots els grups de l’oposició han allargat la mà al govern municipal per elaborar la regulació de les macrocuines, però han demanat a l’uníson que actuï des d’ara mateix per frenar els projectes actuals, que tenen el rebuig del veïnat. Jordi Coronas (ERC) ha avisat que amb la legislació vigent “l’Ajuntament ja podria actuar en aquest moment” i Francina Vila (Junts) ha reclamant a Sanz “que no s’excusi en el marc regulador actual” i que hi posi “un punt de creativitat en la interpretació”.

Celestino Corbacho (Cs) ha insistit que “en l’entramat jurídic l’Ajuntament pot tenir moltes possibilitats d’actuar” abans no es faci la regulació pròpia, mentre que Óscar Ramírez (PP) ha demanat que un cop es faci la regulació, aquesta aposti per “gestionar els problemes de convivència, i no per la prohibició de tot”. Manuel Valls (BCN Canvi) s’ha excusat i no ha participat en la comissió.