Un cop desconvocada la vaga anunicada als Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, la infraestructura ha establert un dispositiu especial per connectar els recintes firals de plaça d’Espanya i de Fira Gran Via a l’Hospitalet durant la nova edició del Mobile World Congress, que se celebrarà entre el 22 i el 25 de febrer. En l’última edició, el 2015, el congrés va transportar un total de 143.500 viatgers, un 182 % més del que és habitual.

El reforç consistirà en un increment de 30 circulacions diàries en els trens de la Línia L8 (Molí Nou) i es doblarà la capacitat de la resta de combois dels 3 als 6 cotxes. En total, els trens tindran una capacitat de 8.000 persones per hora. També es redissenyarà la mobilitat en els vestíbuls de les estacions de Plaça d’Espanya i d’Europa-Fira, com ja és habitual. Hi haurà més personal d’atenció al client, senyalització, una megafonia específica i difusió de missatges per xarxes socials.

Pla de contingència

Els Ferrocarrils de la Generalitat també han establert diversos plans de contingència a les estacions, en coordinació amb els Mossos d’Esquadra, GSMA i la Fira de Barcelona. S’hi preveuen diferents escenaris i actuacions necessàries per fer front a les diverses incidències que es puguin produir en matèria de mobilitat i seguretat.