JOSEP LLUÍS TRAPERO, comissari en cap dels Mossos d'Esquadra "En aquest cas, l'actuació del cos, pel que fa a investigació, hi podríem haver fet alguna cosa més, això podríem discutir-ho, però l'argument aquest de la DGAIA no el comparteixo en absolut. / La situació de vulnerabilitat del menor en aquest sentit no es dóna perquè els pares l'estan protegint." NEUS MUNTÉ, portaveu del govern "Ens sentim interpel·lats per les reflexions que fa el síndic, però això no vol dir que entonem un mea culpa."

El síndic de greuges, Rafael Ribó, va dir dimarts que en aquest cas havia fallat tothom, perquè la investigació es va arxivar sense que la Direcció General d’Atenció a la Infància (DGAIA) arribés a tenir-ne ni tan sols coneixement. Ribó va deixar clar que és l’escola qui li ho hauria d’haver comunicat, però també va titllar d’insuficient el paper de la Fiscalia i dels Mossos d’Esquadra en permetre que la primera denúncia quedés arxivada sense cap actuació més.

Avui el comissari en cap dels Mossos ha reconegut que la investigació policial podria ser millorable, però s’ha defensat assegurant que no eren ells els que n’havia d’informar la DGAIA, sinó la primera institució que n’hagués tingut coneixement, en aquest cas la Fiscalia. A més, Trapero ha subratllat que el menor no estava desemparat, sinó sota la custòdia i protecció dels seus pares, que van decidir no denunciar el cas davant del jutge.

La portaveu del govern català, Neus Munté, ha dit que “ens sentim interpel·lats per les reflexions que fa el Síndic, però això no vol dir que entonem un ‘mea culpa'”. Ahir la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, ja va replicar al Parlament les crítiques del Síndic de Greuges per no haver complert el protocol sobre abusos sexuals en el cas dels Maristes de Sants – les Corts. Ruiz va recordar que el protocol específic del Departament d’Ensenyament data de 2012, és a dir, d’un any després de la primera denúncia rebuda al centre escolar.