estació del Nord

Els Mossos d’Esquadra han pogut alliberar una dona a Barcelona que era obligada a exercir la prostitució i n’han detingut el proxeneta quan intentava endur-se-la per la força a França. L’arrest es va produir el 14 de setembre, minuts abans de la mitjanit, arran de l’avís de la víctima al telèfon d’emergències 112. En aquesta trucada, la víctima va demanar ajuda i va explicar que el seu proxeneta la volia fer pujar per la força en un autobús que sortia de l’Estació del Nord cap a París.

El detingut, de 23 anys, va passar a disposició judicial el 17 de setembre i està acusat d’un delicte de tràfic d’éssers humans en la modalitat d’explotació sexual.

Un dispositiu policial complex i urgent

Arran de la trucada de la dona, els Mossos van establir un dispositiu urgent de localització. No disposar duna descripció física de la víctima i del proxeneta complicava l’operació. Finalment, però, van localitzar una parella a l’estació que podien ser ells. Van comprovar la llista de passatgers de l’autobús amb destinació a París i van veure que un home i una dona havien comprat dos bitllets amb seients junts. Abans de pujar a l’autobús, els agents es van acreditar i els van separar, moment en què la dona va aprofitar per dir que havia estat ella qui els havia demanat auxili.

Identificades quatre víctimes d’explotació sexual el 2022

Durant el 2022 els Mossos van iniciar 13 investigacions relacionades amb el fenomen del tràfic d’essers humans, tres més que l’any 2021. Sis dels casos van ser per explotació sexual. Pel que fa a les víctimes, se’n van identificar un total de 18, quatre de les quals van ser referides a l’explotació sexual. La mitjana d’edat de les 18 víctimes era de 34 anys.