La Pastisseria la Palma, al Clot, té exposada a l’aparador la mona solidària que repartirà entre els veïns el dissabte 27 d’abril com des de fa 10 anys. És un gran pastís elaborat amb 30 quilos de xocolata. Enguany, l’establiment ha dedicat la mona a la ciutat de Barcelona i especialment al barri del Clot, on es troba. S’han recreat diferents elements del barri com les arcades del Parc del Clot, figures dels castellers, els gegants o el Tolc, la bèstia foguera del Clot.

Un tros de pastís a canvi d’aliments

L’acte de la mona solidària sempre se celebra el dissabte posterior a la Setmana Santa. L’objectiu és recaptar queviures que després es lliuren al Banc dels Aliments. Els participants poden donar aliments perdurables com oli, pasta, llegums o arròs i, a canvi, rebran una porció de xocolata de la mona i un tros de pa de pessic. La pastisseria espera recaptar 1.800 quilos de provisions, que a través del Banc dels Aliments es repartiran a quatre parròquies i entitats del barri i de la ciutat. Són la parròquia de Sant Martí del Clot, la de Sant Josep de Calassanç, les Germanetes dels Pobres i la Comunitat Cristiana Sant Pere Claver. Des d’aquests espais, s’entregaran els lots d’aliments a les famílies necessitades.

La mona solidària ja té una dècada

La mona solidària de la Pastisseria la Palma s’ha convertit en una tradició que combina l’acte benèfic amb una matinal de festa, música i cultura popular al barri del Clot. Des d’aquest comerç històric de la zona animen els veïns que vinguin a fer el seu donatiu a canvi d’una porció de pastís i xocolata i també a participar i a gaudir de les diverses activitats que s’han preparat en col·laboració amb diferents entitats. Hi haurà un conjunt de jazz, una actuació castellera, balls de bastons i gegants i una cremada de diables.