El districte de Ciutat Vella ha fet aquest mandat una aposta per la instal·lació d’urinaris públics. Assegura que redueixen el nombre de queixes veïnals per miccions al carrer. Els emplaçaments es trien en funció de diversos criteris com són una correcta distribució territorial, espais on hi hagi afluència de gent i que puguin donar el màxim servei a la ciutadania.

Urinari públic a Duc de Medinaceli

En el cas del lavabo que aviat entrarà en funcionament a la plaça del Duc de Medinaceli, al barri Gòtic, ja s’hi han aixecat veus a favor i en contra. El districte, però, continua amb la intenció d’instal·lar nous urinaris.

L’emplaçament a Duc de Medinaceli s’ha triat perquè és un espai per on passa molta gent i a prop d’un nucli d’oci nocturn format per la zona del carrer Ample, la plaça de la Mercè i Avinyó.

Erika Fiore, gerent del restaurant proper a la plaça Gran Torino, s’hi mostra partidària. “Veig la necessitat que hi hagi un lavabo perquè hi ha molta gent que fa servir les palmeres com a lavabo públic, per això està bé que hi hagi un bany gratuït i que es pugui fer servir a qualsevol hora”. En canvi, Teresa Caja, presidenta de l’Associació de Veïns i Comerciants del Carrer d’Avinyó aposta “perquè aquests serveis es facin en uns baixos i que estiguin vigilats. Vam tenir experiències molt dolentes a Orwell, allí gairebé es feia de tot menys anar al lavabo”.

Model nou de lavabos

L’emplaçament d’aquest urinari s’ha fet, segons fonts municipals, tenint en compte que és un espai amb una afluència important de pas i a prop d’un nucli d’oci nocturn. Per evitar queixes veïnals i segons la regidora del districte, Gala Pin, s’ha millorat el model de cabina. Pin assegura que són diferents dels que hi havia a la plaça de George Orwell. La futura cabina de Duc de Medinaceli és autorentable com la que es troba operativa a Terenci Moix, Robador o Lancaster. “Al cap d’uns minuts si no has obert la porta s’obra de manera automàtica, són autorentables i s’hi fa manteniment dues o tres vegades al dia”, assegura Pin.