Centenars de persones han participat en la desena edició de la Mona Solidària del Clot, organitzada per la pastisseria La Palma i amb la col·laboració del Banc dels Aliments. Les famílies que han volgut tastar la rèplica en xocolata d’alguns elements del barri, ho han pogut fer a canvi de portar menjar al punt de recollida solidària.

Els voluntaris han omplert nombrosos carretons de pasta, llegums, conserves, llet o galetes, que aniran a les famílies més vulnerables del Clot i Camp de l’Arpa. En concret, han estat 1.014 quilos de menjar, 164 més que el 2018. Durant el matí també s’han rebut donacions que han arribat als 2.200 €, 400 més que l’any passat. Enguany ho repartiran quatre entitats: la parròquia de Sant Martí del Clot, la de Sant Josep de Calassanç, les Germanetes dels Pobres i la Comunitat Cristiana Sant Pere Claver.

Un dels moments més esperats del matí ha estat la trencada de la mona. Nens de diferents edats s’han apropat per grups a l’imponent dolç i l’han esmicolat a cop de bastons. Els voluntaris han repartit als participants els trossos de xocolata, acompanyats d’una porció de pa de pessic.