Desenes de veïns i membres d’entitats per l’habitatge s’han aplegat aquest dijous al matí per evitar un desnonament al carrer d’Espalter, al barri del Raval. Els afectats són una família en situació de risc. Cap a les 10 del matí una comitiva dels Mossos d’Esquadra s’ha presentat al domicili per executar el desnonament però s’ha trobat amb l’oposició dels concentrats, que han actuat de manera pacífica.

Una dona i un menor en situació de risc

Segons l’assemblea de veïns pel dret a l’habitatge Raval Rebel, la inquilina “no disposa de cap tipus d’alternativa social” i no se li va oferir cap lloguer social tal com estipula la Llei 24/2015, que protegeix les famílies en situacions d’exclusió i emergència d’habitatge. De fet, l’assemblea denuncia que aquesta llei s’hauria d’aplicar en el cas de la mare i el seu fill i a la resta de llogaters de la mateixa finca.

Raval Rebel explica que l’edifici és propietat d’un inversor israelià que té la voluntat de “buidar la finca amb finalitats purament especulatives” i que en diversos casos ha recorregut a “tàctiques d’intimidació del veïnat”. En aquest sentit demanen al Departament de Justícia de la Generalitat que s’apliqui de manera efectiva i immediata la legislació i a l’Ajuntament de Barcelona que imposi sancions al propietari per l’incompliment de la llei.

L’Ajuntament demana que totes les institucions vagin a l’una

L’Ajuntament de Barcelona ha afirmat que iniciarà les mesures pertinents perquè el cas no quedi així. D’aquesta manera, Gala Pin, regidora del districte de Ciutat Vella, ha explicat que estan estudiant “tant l’opció d’anar al contenciós administratiu com la de multar la propietat per l’incompliment de la Llei 24/2015″. Pin també ha subratllat que creu que és important que “totes les institucions ens alineem per fer complir les lleis“.

La regidora també ha volgut remarcar que “és important generar jurisprudència i, amb l’emergència d’habitatge que tenim, que sigui una llei que s’apliqui amb el màxim de garanties possible“.