Els veïns de Provença, 379 denuncien públicament les molèsties que els provoquen dos dels locals de la finca que tenen activitat de bar i de restaurant. Han tingut problemes reiterats amb una xemeneia i també per sorolls, però ara estan preocupats per les obres que s’hi estan fent. El propietari dels dos negocis els estan unificant i això aixeca moltes sospites als veïns, que encara no han vist el permís d’obres.

Una xemeneia que causa vibracions

La sortida de fums del bar està ubicada al damunt del dormitori d’un dels veïns, Carles Solé, qui assegura que la xemeneia genera unes vibracions i uns sorolls insuportables. La comunitat de veïns ho ha denunciat per diferents vies i també al districte de l’Eixample. El mateix Solé explica que hi va anar una tècnica i va constatar que la instal·lació no és correcta i que s’hauria de desmuntar. També els va dir que seria un tràmit ràpid però Solé confessa que no saben per què els expedients no prosperen. Els veïns de l’immoble van tots a l’una i estan preocupats perquè asseguren que el mateix bar els ha punxat la llum de l’escala i els provoca humitats al vestíbul.

La comunitat, preocupada per les obres

La darrera preocupació són les obres que estan fent ara per unir els locals. L’Ajuntament ja va obrir un expedient perquè les obres no tenien llicència. Al febrer es va regularitzar la situació, però ara els veïns pateixen pel fet que puguin tirar una paret mestra, tal com ho van demanar a la comunitat. Així ho expliquen els veïns i el president de la finca, Josep Campón, qui assegura que en una reunió de l’escala la resta de veïns hi van votar en contra perquè és un edifici antic, hi passa el metro i ja té algunes esquerdes.

Cinc anys de molèsties pel bar

Els veïns del bloc de Provença, 379, a tocar de Nàpols, expliquen que des del 2014 han fet denúncies reiterades i han avisat la Guàrdia Urbana un munt de vegades, però asseguren que no hi ha hagut cap actuació efectiva. El districte confirma que des d’aquest estiu consten cinc queixes i després de fer-hi inspeccions s’ha obert un expedient per la terrassa sense llicència i quatre per la xemeneia, que estan en tràmit.