Moll de la Fusta

Una de les primeres grans remodelacions del Moll de la Fusta es va produir el 1987 durant l’època de Pasqual Maragall a l’alcaldia i va ser pensada per la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona 92. Aquella reforma va incloure, entre altres coses, 12 carrils de circulació rodada, els del passeig de Colom i els de la ronda del Litoral, que creaven una barrera entre la ciutat i el port. Des de llavors. l’obertura de la ciutat al mar ha estat estat una qüestió de debat. Finalment, a mitjà termini podria arribar la reforma amb el nou pla urbanístic que dissenyaran l’Ajuntament i el Port de Barcelona.

Mentre no arriba aquest pla urbanístic per renovar aquesta part del port, en les properes setmanes s’instal·laran pistes esportives a la balconada del Moll de la Fusta amb la intenció de dinamitzar l’espai i fer que els veïns de Ciutat Vella es facin seu l’espai.

Descartada la zona de pícnic 

El govern municipal havia proposat, ara fa més d’un any, habilitar una zona de pícnic en la qual també es pogués comprar peix fresc de la Confraria de Pescadors però aquesta opció ha quedat descartada en la reforma de la zona. Tampoc no s’hi instal·laran les barbacoes que el consistori hi volia ubicar. Des del Port també s’havia proposat dedicar l’espai a la pràctica d’esports relacionats amb el mar.