Els Mossos d’Esquadra s’han desplegat al carrer del Bisbe Laguarda, al Raval, per desallotjar tres pisos on vivien quatre famílies, tots al mateix bloc. Segons ha denunciat el Sindicat d’Habitatge del Raval a través de les xarxes socials, es tracta d’“un desallotjament il·legal i no ha sigut notificat”. L’entitat ha fet una crida a la mobilització i ha demanat suport per aturar el desallotjament, que finalment s’ha acabat executant.

El Sindicat d’Habitatge del Raval ha explicat a betevé que el llançament és irregular, perquè no s’ha notificat prèviament. Un dels pisos, segons l’entitat, s’ha desallotjat per impagament de lloguer i, la resta, perquè han estat ocupats. Denuncien que entre les famílies afectades hi ha menors. A través de les xarxes socials han afirmat que una de les persones desallotjades s’ha autolesionat amb un ganivet.

Segons el Sindicat d’Habitatge del Raval, l’edifici és propietat de Sanolda Invest i afirma que té la “intenció de fer-hi pisos turístics”. Alguns veïns del barri s’han mostrat indignats amb el desplegament policial per fer efectiu el desallotjament.

Ous als Mossos d’Esquadra

En la concentració alguns dels manifestants han llançat ous al cordó policial instal·lat a la cantonada del carrer del Bisbe Laguarda amb el de Sant Antoni Abat. Durant el matí hi ha hagut altres moments de tensió entre la policia i les persones concentrades.

Una actuació polèmica

Fa unes setmanes, en aquest mateix punt, es va produir una actuació dels Mossos d’Esquadra que va generar polèmica. Va passar al mateix bloc. Les entitats van acusar la policia d’executar un “desnonament extrajudicial” i fer fora una família que vivia en un dels pisos. Ara, aquesta família, segons afirmen, també està afectada per aquest segon llançament. Els Mossos, però, van negar que el desnonament fos il·legal i van assegurar que es tractava d’una “ocupació flagrant”. Els fets van generar protestes que van acabar amb aldarulls i un contenidor cremat.