El Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) ha demanat a la Generalitat que aprovi “amb urgència” el nou contracte programa per al període 2021-2024. Asseguren que la pròrroga del contracte programa que va aprovar el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, de la Generalitat de Catalunya, deixa en una situació d’indefensió les persones més vulnerables.

Destaquen que, en el darrer any, els serveis socials municipals han hagut d’afrontar un augment de la despesa econòmica a causa de la pandèmia de la covid-19. En aquest sentit, en un comunicat, el CEESC assegura que “les quanties extraordinàries consignades pel departament, en molts casos,
no han cobert ni un 10 % dels recursos municipals dedicats”.

Augmentar el nombre de professionals

El CEESC reclama que la Generalitat aprovi el nou pla estratègic durant el primer semestre d’aquest any. També insisteix que cal millorar la situació del sector. Per això demana que s’augmenti el nombre de professionals tenint en compte les necessitats dels propers anys i que se n’actualitzin els mòduls econòmics finançats per aquest contracte programa.

També demana al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies que “prengui mesures per prevenir les situacions de risc i d’agressions” que pateixen els professionals dels serveis socials.