La seguretat privada contractada pel FC Barcelona ha requisat moltes de les caretes de paper, amb la cara de Leo Messi, en els controls d’accés al Camp Nou en els instants previs a la disputa del Barça-Madrid.

Segons han denunciat alguns aficionats que han hagut de llençar aquestes màscares a instàncies de la seguretat del club -també algunes pancartes de paper amb el missatge “Spain, sit and talk”-, es tracta de “material inofensiu, només és la cara de Messi”, ha exclamat un d’ells, a qui li han requisat la màscara que duien ell i un infant que l’acompanyava.

Tensió als accessos

En aquest sentit, hi ha hagut moments de tensió quan altres aficionats han recriminat als vigilants de seguretat, precisament, que retiressin les caretes.

Segons han informat els Mossos d’Esquadra, la decisió de prohibir l’accés a l’estadi amb aquests elements “no ha estat una ordre dels Mossos“, sinó en tot cas del servei de seguretat del Barça. La normativa preveu només la prohibició d’accés a un recinte esportiu amb lemes de tipus racista o que incitin a l’odi.

Tsunami Democràtic també ha apuntat cap al club, i en un comunicat de Twitter, ha qüestionat el president del FC Barcelona, ja que “es contradiu amb el que va dir públicament”, i ha preguntat a Josep Maria Bartomeu “on queda la llibertat d’expressió”.

En aquest sentit, el FC Barcelona ha confirmat a betevé que la retirada d’elements als accessos s’ha limitat “només a les caretes de paper” i no pas les pancartes de Tsunami Democràtic, perquè segons el club, “entrar caretes a l’estadi implica infringir la Llei de l’esport“. És per això que sí que hi ha hagut altres aficionats que sí que han pogut entrar a l’estadi amb les pancartes blaves, impreses per Tsunami Democràtic.