"Sit and talk" del Tsunami Democràtic al Camp Nou

Balanç dels aldarulls

Els Mossos d’Esquadra han detingut a 10 persones pels aldarulls del voltant del Camp Nou, després del Barça-Madrid. Hi va haver crema de contenidors, barricades i llançament d’objectes contra els agents policials. El SEM va haver d’atendre una cinquantena de persones. En fem balanç amb la portaveu del sindicat de Mossos SAP-Fepol, Imma Viudes.


Incendi en un edifici de la Sagrada Família

Un incendi al barri de la Sagrada Família està afectant aquest dijous un edifici del carrer dels Enamorats, número 45. Vuit dotacions dels Bombers de Barcelona treballen per extingir les flames, que s’han originat a la planta baixa de l’immoble. Hi ha sis ferits greus. Crònica des del lloc dels fets de Biel Cadilla

9:55h

8:50h


Nadales contra la contaminació

Aquest dijous, es manté activat l’episodi d’alta contaminació per partícules en suspensió per l’arribada de pols procedent del nord d’Àfrica. El protocol no comporta restriccions de trànsit, però sí altres mesures com el reg de parcs i places o la prohibició d’activitats que generin pols en obres. La preocupació per la contaminació ha fet que aquest 2019 s’hagi constituït la plataforma veïnal Eixample Respira, que vol aprofitar el Nadal per fer arribar la seva reivindicació en forma de nadala a l’Ajuntament de Barcelona. En parlem amb Manel Bonet, membre d’Eixample Respira.


L’escenari polític, després del 18-D

Tsunami Democràticno va poder dur a terme totes les accions

que havia previst durant el clàssic al Camp Nou, però dona per bona la mobilització i el ressò internacional de la protesta. Mentrestant, aquest dijous estem pendents de la decisió del Tribunal de Justícia de la UE sobre Oriol Junqueras, de la sentència del TSJC sobre la possible inhabilitació de Quim Torra i de les negociacions entre ERC i el PSOE per la investidura de Pedro Sánchez, entre altres qüestions. Ho analitzem amb:

    • Magda Gregori, politòloga i redactora en cap de La Mira
    • Jaume López, professor de Ciència Política a la UPF
    • Gabriel Colomé, professor de Ciència Política a la UAB
    • Josep Maria Tamarit, catedràtic en Dret Penal de la UOC

Xarxes

El més destacat de les xarxes socials, amb el Toni Noguera.


Obro Fil

L’Àlex Solà ens parla de l’enrenou i l’expectativa que ha generat l’acció de Tsunami Democràtic en ocasió del clàssic.

Esports

El Carles Alcoyent ens fa un resum del més destacat de l’empat a zero entre el Barça i el Madrid.


Us deixem el programa sencer per si el voleu escoltar: