Aquest dijous s’ha celebrat una nova edició de Robetes, un mercat solidari que recull roba per a dones embarassades, mares i fills de zero a tres anys. El mercat s’ha instal·lat al carrer de Romans, número 3, al local de l’Associació Agrupament d’Esplai Collserola, al Camp d’en Grassot. Robetes forma part del programa Preinfant, de l’Associació Benestar i Desenvolupament, que acull famílies que estan passant una situació difícil i que pateixen per manca de recursos econòmics.

La roba que fa més falta és la dels primers dies de vida del nadó, ja que és el que més costa de trobar, segons ha explicat en una entrevista a Barcelona FM Nausica Castelló, responsable del programa Preinfant. Per Castelló, “la roba de nadó és el que fa més falta. Després sembla que la roba va corrent més, i les famílies s’ho van facilitant. Però el moment del naixement és el més difícil”.

L’Associació Benestar i Desenvolupament organitza aquest mercat solidari un parell de cops a l’any, quan arriba el fred d’hivern i a l’estiu, amb la calor. Un parell de setmanes abans fan una crida a les persones que tenen roba i objectes a casa perquè els els puguin fer arribar, inclosos alguns aliments, com llet infantil, i bolquers.