Les noves marquesines del Mercat de Sant Antoni, amb goteres

El Mercat de Sant Antoni s’estrena aquest maig després d’anys d’obres però unes setmanes abans de la inauguració els paradistes del mercat dominical ja han tingut un ensurt. El sistema del sostre mòbil de les noves parades va fallar i les goteres van malmetre el material d’una de les parades de llibres.

Una cascada a la coberta dels Encants Vells

Històricament, la pluja ha jugat males passades a molts dels grans edificis a punt d’estrenar a la ciutat. El 8 de juny del 2103 una cascada a l’interior de l’estructura que cobria els nous Encants Vells, a les Glòries, va activar totes les alarmes. L’aparcament va quedar inundat i la data d’estrena, prevista per al 21 de juny, es va haver de posposar fins al setembre del mateix any.

Filtracions al sostre del Mercat del Born

La coberta del Mercat del Born va rebre també les conseqüències de la forta pluja que va afectar els Encants Vells. L’aigua que va caure el 8 de juny del 2013 va traspassar les obertures laterals del sostre i va posar en perill les restes arqueològiques de l’interior. Es van haver de fer treballs extres per impermeabilitzar millor l’edifici, que es va inaugurar aquell setembre.

L’L9, amb filtracions

El transport públic tampoc s’ha salvat dels ensurts. L’L9 va tenir filtracions d’aigua a Santa Coloma de Gramenet el desembre del 2009, davant la sorpresa de molts usuaris, que feia pocs dies que havien estrenat les instal·lacions.

Filtracions L9

L’Estadi Olímpic també va tenir goteres abans de l’estrena

I si tirem més enrere, el setembre del 1989 l’aigua també va jugar una mala passada a l’Estadi Olímpic de Montjuïc amb unes goteres que van inundar-ne els vestuaris. Quedava una setmana per a la celebració de la Copa del Món d’Atletisme, un certamen que havia de posar a prova les instal·lacions abans dels Jocs Olímpics.