L’Ajuntament ha anunciat que la meitat de les escoles bressol municipals obriran aquest agost per oferir casals d’estiu. S’hi faran activitats organitzades per les AFA i per empreses de lleure i formaran part de la campanya Vacances d’Estiu 2021. Fins ara aquest tipus d’activitats es feien la segona quinzena de juliol i al setembre. El consistori, però, ja va anunciar a principis d’any la voluntat d’obrir les escoles bressol a l’agost per donar resposta a “les diferents realitats de les famílies”. Durant la pandèmia ja es va intentar obrir les bressol a l’agost, però finalment no es va poder dur a terme.

L’oferta de places dependrà de la demanda de les famílies

De moment les AFA d’una cinquantena d’escoles bressol han sol·licitat a l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB) la possibilitat de fer activitats al centre. Al maig s’obrirà la campanya Vacances d’Estiu 2021 i, en funció de la demanda de les famílies a cada centre, s’acabarà de tancar l’oferta d’activitats. Segons ha explicat la comissionada d’Educació, Maria Truñó, una de les possibilitats pot ser concentrar l’oferta en un centre si en un barri hi ha poca demanda de places.

Truñó ha recalcat que aquestes activitats no es faran amb l’equip docent de les escoles bressol i que no formen part de l’escolarització dels infants, sinó que són activitats de lleure.