L’estrès i la fatiga derivades de la pandèmia del coronavirus han fet augmentar la demanda i l’interès pel benestar emocional i per les teràpies de relaxació, com la meditació, el ioga o el “mindfullness”. Així ho han confirmat al programa ‘reset’, de betevé, tres dones que es dediquen des de fa anys a diverses disciplines d’aquest àmbit.

La covid-19 ha disparat el nombre de persones que s’han iniciat en disciplines naturals per primera vegada. Moltes d’elles busquen trobar una sortida per mantenir una certa estabilitat emocional i canalitzar sentiments com la “ràbia” o la “impotència“, que els provoquen la situació actual.

He notat un augment molt gran de gent interessada en un tipus de ioga que porti a la consciència, a l’estabilitat i a la serenor
Tere Puig, especialista en ioga orgànic

“La gent vol estar tranquil·la”

Tere Puig, promotora de la salut especialitzada en ioga orgànic, ha assegurat a ‘reset’ que ha notat “un augment molt gran de gent interessada” en aquesta disciplina, que diu que condueix a “la consciència, l’estabilitat i la serenor“. Segons ha afirmat, aquest era un tipus de ioga “poc valorat abans perquè deien que donàvem poca canya”, mentre que ara “la gent ja no vol canya, vol estar tranquil·la“.

Puig ha explicat que va començar a fer classes en línia, cosa que “mai m’havia plantejat“. Una decisió de la qual se sent “molt contenta” perquè li ha permès “arribar a molta més gent“. A més, creu que “la meditació en línia afavoreix la introspecció“, la qual cosa permet tractar millor el “dolor“, el “trauma“, la “impotència” i les “pors” que ha detectat en la gent.

Tenim molta més gent i és sorprenent perquè no tenen por de fer-ho presencial, la gent està venint moltíssim, és impressionant
Guen Lochani, monja budista del centre de meditació Kadampa Maha-karuna

Sense por a la presencialitat

De la seva banda, Guen Lochani, monja budista i mestra del centre de meditació Kadampa Maha-karuna, també ha confirmat que hi va “molta més gent” i ha qualificat de “sorprenent” i d'”impressionant” el fet que “no tenen por de fer-ho presencial“. Segons Lochani, “la gent està venint i moltíssim” i els expliquen que “no s’haguessin imagina’t veure’s allà meditant, però la situació els ha portat a això“.

“Veig ràbia, la gent està enfadada”

En un sentit molt similar s’ha manifestat la terapeuta Marta Salvador: “Laboralment, m’ha anat millor”. I pensa que l’explicació és que “la gent que té calés no se’ls pot gastar en un restaurant o en sortir” i, en canvi, ha decidit invertir aquests diners en el seu benestar perquè estan més “nerviosos” o més “bloquejats“. Segons Salvador, hi ha “més contractures pel teletreball“, alhora que “veig més ràbia, la gent està enfadada” per la situació actual.