Tot a punt al barri del Camp de l’Arpa del Clot per a la inauguració de la masia de Can Miralletes. Segons ha pogut saber betevé, es treballa perquè obri portes el 7 de novembre reconvertida en un espai infantil, després de pràcticament un any i mig d’obres. La inauguració coincideix amb l’inici de la millora dels jardins que envolten la masia, que s’allargarà fins al febrer del 2024.

L’objectiu és que aquestes dues actuacions, molt reivindicades pels veïns, siguin un revulsiu per als Jardins de Can Miralletes, l’espai verd més gran del barri del Camp de l’Arpa del Clot. Segons l’Associació de Veïns del Clot – Camp de l’Arpa, feia anys que tant la masia com els jardins estaven molt deteriorats.

Una masia sense ús durant anys

La posada en marxa de l’equipament acabarà amb l’abandonament de la masia, que en el passat havia acollit un restaurant i que fa prop d’una desena d’anys que estava sense ús. Es tracta d’una edificació de planta baixa i un pis, que en el moment de l’inici de la reforma es trobava en força bon estat de conservació.

L’estil de la masia segueix les tècniques constructives del segle XVIII amb la planta pràcticament quadrada i la coberta inclinada a dues aigües. La reforma de la masia es va impulsar gràcies als acords d’inversió que van signar a finals de 2020 l’equip de govern -format llavors per Comuns i PSC- i Esquerra Republicana.

Reforma dels jardins

Per altra banda, la reforma dels jardins servirà per canviar els parterres de bona part del parc —ara molt deteriorats—, renovar l’àrea de jocs infantils i millorar-ne els camins. Les famílies de l’Escola Miralletes, a tocar dels jardins, celebren l’inici d’obres, ja que expliquen que estaven molt bruts i en mal estat i no en feien l’ús que hauria estat habitual.

El cost és de pràcticament mig milió d’euros, però tant les famílies com la direcció del centre demanen que, un cop feta la rehabilitació, es faci el manteniment necessari de l’espai perquè no es torni a deteriorar.