Les obres per convertir la masia de Can Miralletes, al barri del Camp de l’Arpa del Clot, en un espai familiar de criança ja estan en marxa. L’edifici, del 1736, mantindrà l’estructura i se’n rehabilitarà l’interior, per adaptar-lo als usos nous. Els veïns feia temps que demanaven que la masia es recuperés per al barri, després d’anys sense ús i ser vandalitzada. S’hi invertiran 843.000 euros i s’arranjaran també els jardins que envolten la masia.

Un espai familiar al Camp de l’Arpa

El regidor de Sant Martí, David Escudé, ha confirmat que s’hi farà un espai familiar de criança, un equipament que l’Ajuntament està potenciant als diferents barris de la ciutat, i donarà servei a les famílies de les escoles veïnes, com l’Escola Miralletes. A més, Escudé ha explicat que l’equipament estarà obert als jardins amb la idea que la canalla “hi pugui tenir un hortet, es pugui embrutar” i estarà gestionat tant pel districte de Sant Martí com per l’Institut Municipal de Parcs i Jardins.

L’equipament acollirà un espai familiar per a la canalla i la seva família

L’arranjament del parc, insuficient per als veïns

Paral·lelament a les obres de l’equipament, s’arranjaran els Jardins de Can Miralletes. Segons Escudé, la intervenció servirà per “endreçar el parc i millorar-ne l’accessibilitat i les àrees infantils“. En aquest punt, però, els veïns són crítics ja que consideren que el projecte queda curt. Miquel Catasús, de l’AV Clot – Camp de l’Arpa, explica que els veïns ja van demanar quan van conèixer el projecte “que s’ampliés el pressupost per a la zona verda” perquè s’hi pogués fer una intervenció més ambiciosa.

La masia, una referent al barri

Per a la reforma s’ha dissenyat un projecte conservador amb l’aspecte original de la masia, del segle XVIII. L’edifici deu el nom a Pere Miralletes, un dels propietaris de la gran extensió agrícola que va haver-hi durant anys a la zona. Als anys 70, el moviment veïnal va lluitar perquè es conservés i no entrés a formar part d’una promoció immobiliària. L’Ajuntament de Barcelona va comprar l’espai el 1998 i hi va construir els jardins, després va acollir un restaurant, que va tancar durant la crisi. Abans de l’inici de les l’obres, l’equipament estava tancat i s’estava deteriorant.

La masia de Can Miralletes conservarà l’estructura